Inkassoprocedurer

 

 

Inkassoprocedurer og regler varierer fra land til land, så det er vigtigt at sætte sig ind i de forskellige lande.

Hvis din kunde ikke betaler - og der ikke er tale om en tvist - er det vigtigt, at du reagerer hurtigt. Men inkassoprocedurerne skal følges nøje for ikke at ødelægge din sag, i tilfælde af kravet skal gøres gældende i retten. Sørg derfor altid for at følge retningslinjerne til punkt og prikke.
 

Husk at gemme kvitteringen

Når du sender varer af sted til dine kunder, kvitterer de for modtagelsen. Speditøren, som leverer varerne, får en kvittering for modtagelsen, som er underskrevet af din kunde. Hvis ikke du får denne kvittering automatisk, så lav en fast aftale med din speditør om at sende dig kvitteringen, når varen er leveret.
 
Hvis der senere opstår en inkassosag med din kunde, kan der nemlig være brug for at fremskaffe bevis på, at varen er modtaget. Med en kvittering kan vi senere hjælpe dig med at føre en eventuel sag.
  

Kend de lokale procedurer

Under de enkelte lande kan du læse mere om de lokale fremgangsmåder i forbindelse med inddrivelse af udestående fordringer; herunder før-retslig og retslig inkasso samt hvilken dokumentation, der som minimum bør eller skal fremskaffes.