Inkasso i Danmark - gode råd

 

 

Hvordan kan Euler Hermes hjælpe med skyldnere i Danmark?

Du behøver ikke at have internationale kunder for at benytte vores serviceaftaler. Euler Hermes er et veletableret navn, og det betyder, at vi kan tilbyde dig en effektiv inkassoløsning – også i Danmark. Vi er naturligvis opmærksomme på, at du fortsat skal have et godt forhold til dine forretningsforbindelser, efter udeståender er betalt.
 

Hvordan fungerer det?

Når vi inddriver dine tilgodehavender kontakter vi skyldner via post, telefon, e-mails og i enkelte tilfælde besøg hos virksomheden for at inddrage betaling. Vi opsporer også kunden, hvis de har flyttet adresse eller ikke kan kontaktes. Bliver det nødvendigt, kan vi også rådgive om retslige tiltag og varetage alt det praktiske i den forbindelse.
 

Mist ikke værdifuld tid

Undgå at du ikke kan finde skyldners adresse, når rykkerne skal sendes. Sørg derfor altid for at have kundens korrekte stamdata og CVR-nummer. Med CVR-nummeret kan du som regel finde adressen på virksomheden på CVR-Registerets hjemmeside. Som en del af Euler Hermes koncernen har vi adgang til den bedste forretningsmæssige viden. Det betyder, at vi i jagten på at inddrive dine tilgodehavender, ofte finder afgørende information, som andre inkassoselskaber ikke vil kunne spore. 
  

Rykkerprocedure ved manglende betaling

Det er vigtigt, at du sender 1. rykker senest et par dage efter betalingen er forfalden og angiver en 10 dages betalingsfrist.
 
Du har ret til at rykke for den manglende betaling tre gange - med minimum 10 dages mellemrum - og opkræve et rykkergebyr på max kr. 100,00 inkl. moms pr. rykker, inden du sender inkassovarslet. Inkassovarslet kan dog sendes allerede ved første rykker.
 
Se oversigt over Inkassoprocedure i Danmark
 
Se forslag til 1., 2. og 3. rykker (Under faneblad 'Vejledninger, prislister m.m.) 
 

Inkassovarsel skal sendes hurtigst muligt

Euler Hermes’ erfaring er, at hvis debitor ikke betaler efter første rykker, så vil de efterfølgende rykkere heller ikke gøre en forskel. Sørg derfor for at få sendt et inkassovarsel af sted hurtigst muligt i forløbet, således at debitor ikke når at stifte yderligere gæld.

Der er ingen regler for formuleringen af et inkassovarsel, men det er altid en god idé at henvise til inkassolovens § 10 samt inkassobekendtgørelsens §§ 3 og 4. Det afgørende er dog, at et inkassovarsel sendes til kunden, inden du sender sagen til inkasso.
 

Få mere at vide

For en mere specifik og detaljeret beskrivelse af procedurer og regler for inkasso i Danmark, kan du hente vores Inkassoguide.
 
Har du allerede en inkassoaftale hos Euler Hermes Danmark, kan du bestille inkassomærkater her.